rear-elevation-01-photoshop

We have  recently achieved planning permission for a side and rear extension to an existing Georgian end-of-terrace house. The existing 3-storey family house is located within the Norland Conservation Area and built in the 1840’s in a late Georgian style. The house also consists of a single storey adjoining garage, and a rear ground floor extension, […]

for-blog

We have recently received planning permission for the construction of a large family home on Eldon Road in Kensington. This will see the demolition of the existing 1950’s building built on site following the destruction of the property and it’s neighbours during World War II, and the construction of a new family home which has been designed […]

playfull-drawing-blue-sky

TCA have recently won a very interesting competition to design a new home for Theo and Oskar. The brief for the competition was to design a barrier-free family home, including for two children, Theo and Oskar, who suffer from Duchenne muscular dystrophy. Having recently moved into a new home with a large rear garden in Surrey, the proposal for […]

thumb_img_4829_1024

TCA took part in constructing a wonderful Gingerbread City organised by the Museum of Architecture. The event was designed and sponsored by Tibbalds in order to create a playful masterplan formed of quarters such as Unite d’Hobnob, Caramel Wharf, Puddington and Sugar Hill. Our castle sits proudly on Sugar Hill amongst the designs of over […]

thumb_img_5012_1024

This year TCA enjoyed a wonderful christmas lunch at Kaspar’s Bar and Grill in the Savoy, followed by some ice-skating in Somerset House and carol signing in St. Martin’s in the Fields. After enjoying an amazing meal in the Savoy, we ventured excitedly (and a little tipsy) to Somerset House to show off our skating skills on the […]

ladbroke-square-looping

Tigg Coll Architects were approached by the clients to reimagine a basement apartment in a conservation area that was impaired by low ceiling heights, poor levels of illumination, and rising damp. The architectural proposal sought to create a completely open plan living area in the main footprint of the dwelling in order to maximise natural […]

04_after_staircase-underside_entrance

Our small residential project at Physic Place reached Practical Completion in August. This project was driven by the idea of bringing  light and space to a compact and dated Mews house whilst creating a sculptural stair to sit proudly as a centrepiece and permeable screen to the Ground Floor  Extending the ground floor into part of the rear garden […]